Idag blir det receptbloggen för hela slanten goda vänner. Hittade nämligen på ett eget recept som lyckades över förväntan och tänkte dela med mig av det.
Kreativ spenat- och broccolisoppa
Ett broccolihuvud (heter det så?)
Frysta spenatkuber (hade bara fyra kuber kvar, men man väljer själv)
Stor gul lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (hackad)
2-3 dl vatten (tror jag, mätte inte)
Salt
Limepeppar
Timjan
Olivolja till stekning
Förväll broccolin. Fräs lök och vitlök i olivoljan tills de blir mjuka. Slå på vatten. Släng i spenaten. Låt småputtra tills de smälter. Spill allt detta i en plastbunke och ploppa i den halvmjuka broccolin. Mixa. Salta och krydda. Jag satte till en matsked creme bonjour gräslök, men man kan också klicka i creme fraiche och klippa i färska örter.
Servera tillsammans med ett kokt ägg samt brödkrutonger.
Vill man göra det ännu enklare så använder man fryst broccoli, då är det bara att slänga i den tillsammans med spenaten.
Sååå gott! Fast finaste maken sa att han är glad att slippa äta det där och så smajskade han i sig korv och potatismos istället. Men när han sedan provsmakade medgav han att så illa var den inte.
Eller som Timon sa i Lejonkungen: slemmigt men mättande.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar