lördag 2 maj 2009

Martahörnan


Idag blir det receptbloggen för hela slanten goda vänner. Hittade nämligen på ett eget recept som lyckades över förväntan och tänkte dela med mig av det.


Kreativ spenat- och broccolisoppa


Ett broccolihuvud (heter det så?)

Frysta spenatkuber (hade bara fyra kuber kvar, men man väljer själv)

Stor gul lök (hackad)

2 vitlöksklyftor (hackad)

2-3 dl vatten (tror jag, mätte inte)

Salt

Limepeppar

Timjan

Olivolja till stekning


Förväll broccolin. Fräs lök och vitlök i olivoljan tills de blir mjuka. Slå på vatten. Släng i spenaten. Låt småputtra tills de smälter. Spill allt detta i en plastbunke och ploppa i den halvmjuka broccolin. Mixa. Salta och krydda. Jag satte till en matsked creme bonjour gräslök, men man kan också klicka i creme fraiche och klippa i färska örter.

Servera tillsammans med ett kokt ägg samt brödkrutonger.

Vill man göra det ännu enklare så använder man fryst broccoli, då är det bara att slänga i den tillsammans med spenaten.


Sååå gott! Fast finaste maken sa att han är glad att slippa äta det där och så smajskade han i sig korv och potatismos istället. Men när han sedan provsmakade medgav han att så illa var den inte.


Eller som Timon sa i Lejonkungen: slemmigt men mättande.

Inga kommentarer: