tisdag 21 april 2009

Vårtecken och pornografi


Våren på agendan. Bara snålblåsten skulle strypas så man kunde åka på cykelutfärd med kids till ekopunkten och kippa av lite glas och metallskrot.


Bongade en maaassa ödlor igår när vi lorvade runt på ägorna. Uj vad jag tycker om dessa små slingriga rackare och jag försökte fåfängt men försiktigt fånga en så jag kunde visa upp dem för kids. Jag lyckades dock inte och jag ville inte heller riskera att de skulle tappa sina svansar. Hela deras matförråd finns där så de svälter ihjäl om man rycker dem i rumpan. Flickorna blev också glada i dem och äldstingen hämtade kikaren och så smög hon runt och spanade. Gulligt.


Har också sett finfina flyttfåglar och eftersom vi lär oss namnen på dem i skolan nu så har det blivit något av en sport för mig att rabbla fågelnamn. I påskas såg jag en ovanligt vacker liten pippi och jag beslöt genast att det var en sällsynt gäst i Finland. Sedan visade sig vara en gråsiska. Hur tråkigt är inte det? Så jag döpte om den, nu heter den Rödbaskrad fransk lyxfink.

Så de så.


Annars är jag fast i porrträsket igen. Inredningsporrträsket. Lånade tre stycken Lantliv från bibban och nu är jag hooked igen. Är lite småstressad över att också jag låtsas leva ett liv på landet men mitt hus inte alls liknar de maisons som finns i tidningen. How come?
Egen bild

Inga kommentarer: